העשרה | מה קורה אחרי הקציר?

מה קורה אחרי הקציר?

חלק ענק מטיפוח תפרחות קנאביס מעולות מתרחש בכלל אחרי שהן נקצרות - בטרימינג, כמו גם בייבוש וביישון. מהרגע שהצמח עוזב את המצע בו גדל, היחס שניתן לו במהלך עיבודו יקבע עד כמה האיכות שהופקה בו במהלך הגידול תשמר. מתוך ההבנה הזאת הקמנו בתוך מתקן הגידול שלנו בית עיבוד ייחודי הכולל חדרי ייבוש ויישון בטכנולוגיה מתקדמת וצוותי טרימינג ידני מקצועיים. הכל כדי לא לאבד אלא להפך - לשמר ואף להעצים את הארומות, הטעמים והאפקט הרפואי המצטבר בתפרחות שלנו.

עיבוד ללא מגע יד אדם

אחד החלקים החשובים ביותר בעיבוד תפרחות קנאביס היא השמירה על שלמותן, ולצערנו אין גורם הפוגע בהן טוב יותר ממגע אדם. ידיים אנושיות, מיומנות ככל שיהיו, יוצרות סביבה לחה וחמימה המעודדת הידבקות טריכומות וכתוצאה פירוק רכיבי הטעם והארומה מהתפרחות. מסיבה זו בדיוק בנינו במתקן הגידול שלנו מסילות, פסים רצים, מסועים ומעברים מיוחדים למארזי תפרחת האמונים להפוך את שינוע התוצרת המוכנה במתקן לפעולה אוטומטית שלא מצריכה מגע אנושי. לאחר הקציר התפרחות נאספות במנשא מרופד ונלקחות לאחד המסועים האלה. על המסוע הזה הן עוברות להסרת העלווה המיותרת או נתלות לייבוש בשלמותן באחד מחדרי האחסון שלנו המצויידים בטכנולוגיה מיוחדת המעבירה אותן ייבוש ויישון איטיים אך מוקפדים ביותר.

חדרי ייבוש ויישון מיוחדים

תהליך ייבוש ויישון סבלני ומוקפד תמיד יספק תפרחת טובה יותר, טעימה יותר ואיכותית יותר מתהליך ייבוש מהיר ו״יעיל״, אם אחד כזה קיים. בזמן הייבוש הלחות הלכודה בצמחים מתחילה להשתחרר לאוויר ויחד איתה רכיבים המדללים את הטעמים המיוחדים הכלואים בכל תפרחת. מהירות ואחידות השחרור משפיעה על טיב ביצועו, וכיוצא בזאת על איכות התפרחות המתקבלות בסופו. בסוף הייבוש הצמח מגיע לשלב בו הוא מוכן לשימוש - אבל אנחנו בוחרים לחכות עוד קצת ולהכניס את התפרחות גם לתקופת יישון ממושכת. מבחינת התפרחת, תהליך היישון דומה לתהליך הייבוש - אבל הכל קורה לאט יותר. רכיבים לחים בתפרחת משתחררים לאוויר בעוד ריכוז הטרפנים והקנבינואידים שבתפרחת מתעשר עוד ועוד. דבר שבא לידי ביטוי בתפרחת טעימה וריחנית יותר, אך חשוב מכל - אפקטיבית יותר. תהליכי ייבוש ויישון שניהם מתרחשים בתוך חדרי האחסון המיוחדים שלנו, חדרים סגורים בעלי תאורה ירוקה ייחודית ומערכת מיזוג אוויר מתקדמת ומותאמת אישית שנועדה להבטיח תנאים אידיאליים לתפרחות המוכנות. 


צוותי טרימינג ידני מקצועיים

טרימינג או גיזום מוקפד של ענפים מיותרים ועלווה עודפת הוא אחד החלקים החשובים בעיבוד וטיפוח תפרחות קנאביס באיכות רפואית. כמו כל דבר באמת חשוב, טרימינג צריך להיעשות בצורה קפדנית בה כל פרח מקבל את הטיפול שמגיע לו כדי להגיע ללקוח בצורה שמציגה את המיטב שבתוכו; מצד אחד שומר על הטריכומות והמבנה של התפרחת ומצד שני לא מחזיק בחלקי תפרחת שאינם ברי שימוש כגון גזעים קטנים, עלי מניפה או עלי גביע מיותרים. כדי להשלים גיזום של חממות קנאביס שלמות, יצרנים בדרך כלל בוחרים בגיזום חשמלי באמצעות מכונות טרימינג. מכונות אלו מכילות מסוע עליו התפרחות נעות במצב יבש או רטוב לתוך תוף מתכת מעגלי בו הן מטופלות. מכונות הטרימינג יעילות, אך הן לא מספקות את הטיפול הפרטני והספציפי שאנחנו מעוניינים לתת לכל תפרחת. בנוסף, הן פוגעות בתפרחות עם מבנה קליל. לכן אנחנו בוחרים להפעיל את מכונות הטרימינג רק לשלב הראשון של התהליך אך ורק עם גנטיקות בעלות מבנה דחוס המאפשר את זה, כמו המייפל ליף. את הטרימינג של התפרחות הקלילות יותר ואת הליטוש הסופי עושה צוות הגיזום הידני המקצועי שלנו. לאחר שנים של ניסיון עם תפרחות בכל צבע, גודל ומשקל - צוות הטרימינג המקצועי שלנו יודע לקלף מהתפרחת את כל החלקים העודפים ולהשאיר בשקית אך ורק את מה שצריך להיות שם יותר טוב מכל מכונה.

לסיכום

כל כך הרבה מהשלבים הדואגים לעיצוב תפרחת קנאביס איכותית מתרחשים בכלל לאחר הקציר. החל מעיבוד סטרילי השואף לצמצם מגע אנושי עד למינימום ההכרחי בעזרת פסים רצים ושילוב מערכי הסעה והובלה אוטומטיים, דרך מסורות ייבוש ויישון מוקפדות המטפחות איכות אמיתית מכל פרח ופרח וכלה בצוותי טרימינג ידני מקצועיים שדואגים שתקבלו אך ורק את מה ששילמתם עליו; קנאביס רפואי איכותי, אפקטיבי ועשיר בארומה ובטעם טוב.

Share by: